پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مواد رنگی که برای بهبود و جذابیت غذاهای فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرند به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شود.

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مواد رنگی که برای بهبود و جذابیت غذاهای فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرند به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم بندی می شود.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر امیر پیکر افزود: نوع طبیعی این مواد از مواد خوراکی طبیعی مانند گیاهان، رنگدانه های معدنی و آلی و ... به دست می آیند. این مواد به ترکیباتی مانند سیب‌زمینی، سوسیس، مواد غذایی پخته شده، دسرها، ژلاتینه ها و نوشیدنی های گازدار اضافه می شوند و در بعضی از مواقع این مواد افزودنی همچنین به عنوان رنگ کننده در مواد آرایشی داروها و محصولاتی مانند خمیر دندان و دهان شویه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.


وی تصریح کرد: برخی رنگ‌های خوراکی ممکن است حاوی آلاینده‌های سرطان زا باشند و در صورت مصرف بلند مدت می تواند موجب سرطان های دستگاه گوارش و خون شوند. همچنین مصرف بیش از حد رنگ های خوراکی می تواند مشکلاتی مانند بیش‌فعالی، مشکلات یادگیری، اتیسم، عدم تمرکز و حتی پرخاشگری در کودکان را به همراه داشته باشد.


وی تصریح کرد: می توانید به جای رنگ های مصنوعی و شیمیایی از رنگ های طبیعی موجود در مواد غذایی مثل کاکائو، زعفران، میوه‌هایی مانند گیلاس، تمشک، لبو و غیره استفاده کنید به عنوان مثال برای رنگ زرد از زعفران و زردچوبه، برای رنگ صورتی از آب چغندر،  برای رنگ ارغوانی از آب و زغال اخته، برای رنگ سبز از اسفناج و برای رنگ قهوه‌ای از کاکائو استفاده نمایید اما توجه داشته باشید استفاده از رنگ‌های طبیعی به این معنا نیست که مشکلی ایجاد نخواهد کرد بلکه استفاده افراطی از رنگهای طبیعی نیز آسیب‌زا می باشد.